U VODSTVU SVI DIREKTORI ILI PROČELNICI

[FOTO/VIDEO] U splitskom HDZ-u zakopali ratne sjekire, Mihanović jedini kandidat za predsjednika

06.11.2020 u 12:26

Bionic
Reading

Na unutarstranačkim izborima koji će se održati 22. studenog splitski HDZ imat će samo jednog kandidata za predsjednika. Bit će to ravnatelj Lučke uprave Vice Mihanović, a on je na konferenciji za novinare objavio da ne očekuje konkurenciju. Jedan od izglednih protukandidata, dosadašnji predsjednik Petar Škorić, objavio je da nema namjeru ući u utrku dok se drugi - ravnatelj Županijske lučke uprave Domagoj Maroević - nalazi u Mihanovićevu timu i natječe se za jednog od tri potpredsjednika

Za preostala dva potpredsjednička mjesta ova skupina kandidira pročelnika za pomorstvo i turizam u Splitsko-dalmatinskoj županiji Stipu Čogelju i pročelnika Porezne uprave u Splitu Ivicu Kusića, ali u ovom dijelu moguće je da se unutar stranke istakne i pojavi još pokoja kandidatura. Od očekivanog obračuna više stranačkih struja na koncu očito neće biti ništa, možda se dogodi tek koje individualno iskakanje.

Mihanović i suradnici objavili su da su prikupili oko tisuću potpisa od ukupno pet tisuća članova splitskog HDZ-a, znatno iznad potrebnih 156. Vjerojatni budući predsjednik splitskog ogranka stranke inače je i predsjednik Gradskog kotara Mejaši, njegov zamjenik Čogelja vodi kotar Split 3, a Kusić je donedavno vodio kotar Brda.

'Okupili smo tim ljudi koji su krenuli od najnižih razina obnašanja vlasti i javnog djelovanja, dakle temeljnih ogranaka stranke i gradskih kotara, pa vjerujemo da smo stekli dovoljno iskustva i znanja za mjesta za koja se kandidiramo. Gradimo novi HDZ utemeljen na istinskim vrijednostima i tradiciji, ali i HDZ koji će odgovoriti na izazove u gradu - od razvoja komunalne infrastrukture i gospodarstva do rješavanja problema mladih obitelji', rekao je Mihanović na predstavljanju novinarima.

Nije potvrdio da će se kandidirati za gradonačelnika na lokalnim izborima u svibnju, što se očekuje. Dosadašnji gradonačelnik Andro Krstulović Opara ovog tjedna objavio je da nema namjeru ići po novi mandat. Mihanović u kuloarima figurira kao osoba od povjerenja vrlo utjecajnog predsjednika županijskog HDZ-a Ante Sanadera.

  • +2
Predstavljanje kandidata za predsjednika splitskog HDZ-a Izvor: Pixsell / Autor: Milan Šabić

'Nemam komentara na to, mogu figurirati kao bilo što, ne zanima me. Imam svoj put, životopis i rezultate, koncentriran sam na to', komentirao je on.

Sva četvorica kandidata za vodeće funkcije u splitskom HDZ-u mlađe su dobi i zaposleni su u javnom sektoru, na vodećim funkcijama. Novinari su primijetili da u ovom timu nema osoba ženskog spola, pa je odgovoreno da će se one sigurno naći u sastavu budućeg Gradskog odbora.