uoči skupštine

[FOTO/VIDEO] Klisović: Čekamo da se s Vladom donese odluka o EU projektu bolnice Srebrnjak

11.07.2022 u 12:21

Bionic
Reading

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Joško Klisović (SDP) rekao je u ponedjeljak u vezi EU projekta translacijske medicine u Dječjoj bolnici Srebrnjak kako čekaju da se u dogovoru s Vladom donese konačna odluka o projektu, a Grad će stati iza njega ako se može realizirati.

"Grad će stati iza projekta ako vidi da je realan i da se može provesti. Da bi to učinio, mora ostvariti punu suradnju i dobiti sve informacije od Vlade. U ovom trenutku radi se na razmjenama informacija, mišljenja i procjena što dalje sa Srebrnjakom", rekao je Klisović na konferenciji za novinare uoči sjednice Gradske skupštine.

"Nitko ne želi ići u projekt za koji ne vjeruje da se stvarno može realizirati, svi bi željeli da konačno stavimo 'točku na i'. Pitanje je koliko je realno da se on u ovoj fazi realizira, a ako to ne bude moguće šteta za Grad će biti golema, nekih 500 milijuna kuna", rekao je Klisović.

Klisović je najavio da će u utorak, na 14. sjednici Gradske skupštine, na dnevnom redu biti 28 točaka, od kojih bi tri trebale ići po hitnom postupku - odluka o socijalnoj skrbi, proširenje djelatnosti Centra za autizam te dopuna odluke o zakupu površine javne namjene.

Joško Klisović Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Na dnevnom redu izjednačavanje mogućnosti za osobe s invaliditetom, suzbijanje siromaštva...

Istaknuo je da će na dnevnom redu biti prijedlog zagrebačke strategije izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom. Naglasio je kako su 13 posto Zagrepčana osobe s invaliditetom, a u Hrvatskoj je 33 posto osoba s invaliditetom nezaposleno, što je bitno više od prosjeka EU, dok ih 37 posto živi na pragu siromaštva.

Konferencija za medije Joška Klisovića o sjednici Izvor: Cropix / Autor: Damjan Tadić / CROPIX

Rekao je da će na dnevnom redu biti i izvješće o provedenim mjerama za suzbijanje siromaštva i isključenosti te izvješće o starijim osobama jer mnogi od njih pripadaju i u tu kategoriju, pa će zastupnici saslušati gradonačelnika Tomislava Tomaševića što Grad radi da se situacija bitnije popravi.   

Najavio je da će Klub SDP-a predložiti točku - platformu "zviždač", gdje će zadužiti gradonačelnika za izradu platforme koja je, podsjetio je Klisović, bila i dio koalicijskog programa. To je još jedan doprinos SDP-a transparentnosti rada Gradske uprave i gradskih poduzeća, kazao je.