lagos

[FOTO] U urušavanju stambenog nebodera u Nigeriji najmanje šest poginulih

02.11.2021 u 06:48

Bionic
Reading

Najmanje šest osoba je poginulo, a oko 100 ih se smatra nestalima nakon što se u ponedjeljak urušio stambeni neboder u izgradnji u najvećem nigerijskom gradu Lagosu, rekao je u utorak čelnik državne službe za hitne slučajeve

Dužnosnik Olufemi Oke-Osanyintolu izvijestio je da je u ponedjeljak kasno navečer pokrenuto spašavanje i potraga za preživjelima u incidentu.

Rekao je da su trenutno sve raspoložive snage na terenu, da je zasad utvrđeno šest smrtnih ishoda, četiri osobe su spašene žive, a još troje je zbrinuto s lakšim ozljedama na mjestu događaja.

Nigerija - urušavanje zgrade Izvor: Profimedia / Autor: PIUS UTOMI EKPEI / AFP / Profimedia

Dvojica radnika na gradilištu u bogatoj četvrti Ikoyji, gdje se gradi puno novih stambenih zgrada, već su ranije rekla Reutersu da je na zgradi u trenutku urušavanja radilo možda i stotinu ljudi.

Zgrada je bila jedan od triju tornjeva koje gradi privatna tvrtka Fourscore Homes. Najjeftiniji stan u zgradi prodavao se za 1,2 milijuna američkih dolara.

Kako piše Reuters, u Nigeriji, najmnogoljudnijoj afričkoj zemlji, urušavanja zgrada su relativno česta, a uslijed slabog poštivanja propisa, kao i građevinskog materijala koji je često loše kvalitete.