OPUŠTENO PONAŠANJE

[FOTO] Tijelo patrijarha Irineja izloženo u Beogradu: Vjernici ljubili križ i pokrov lijesa, rijetki nosili masku

21.11.2020 u 13:25

Bionic
Reading

Tijelo patrijarha Irineja, koji je preminuo u petak, iznijeto je iz Saborne crkve oko 11.20 sati, odakle je prenijeto u Hram Svetog Save, gdje će biti održana liturgija

U subotu prijepodne liturgija je održana i u Sabornoj crkvi, gdje su se građani mogli oprostiti od preminulog poglavara SPC.

Iako je SPC priopćila da će se tijekom ispraćaja patrijarha poštivati sve propisane mjere, uSabornoj crkvi bilo je mnogo građana, malo njih je nosilo maske, nije bilo distance, a okupljeni su ljubili stakleni pokrov lijesa i križ, javlja N1.

Pripadnici Garde Vojske Srbije su iznijeli kovčeg s patrijarhom iz Saborne crkve, a također su ga oni i unijeli u Hram Svetog Save.

Kako se vidjelo na snimkama, građani koji su u Sabornoj crkvi bili i zbog današnje slave, pričešćivali su se istom kašicicom.

  • +16
Ispraćaj patrijarha Irineja Izvor: EPA / Autor: MARKO DJOKOVIC

Tijelo preminulog poglavara Srpske pravoslavne crkve patrijarha unijeto je u 8.40h u subotu u Saborni hram Svetog arhangela Mihaila u Beogradu, tijekom liturgije, na dan slave hrama, a posle toga bit će prenijto u Hram Svetog Save, gdje će biti sahranjen u nedelju.

Patrijarh SPC Irinej preminuo je u petak u 91. godini, nakon borbe sa koronavirusom.