oglasio se i milanović

[FOTO] Plenković na tribinama u Katru proslavio pobjedu: 'Livaković nam je priredio fantastičnu večer za pamćenje!'

05.12.2022 u 19:28

Bionic
Reading

Napetu utakmicu između Hrvatske i Japana na tribinama u Katru pratio je i premijer Andrej Plenković, koji je s ministrima proslavio i pobjedu. Na društvenim mrežama oglasio se i predsjednik Zoran Milanović

Plenković se nakon utakmice kratko oglasio na Twitteru. 'Ponosni smo i sretni. Bravo HRVATSKA!', napisao je.

'Prije svega iskrene čestitke cijeloj reprezentaciji i izborniku Daliću. Još jednom su postigli fantastičan uspjeh u ovako teškoj utakmici s Japanom. Prepun stadion, japanski navijači nisu prestajali bubnjat dobrih dva sata tako da i u ovako teškoj atmosferi i fizički zahtjevnoj, ovo je još jedan sjajan rezultat hrvatske reprezentacije. Donijeli su veliko veselje cijelome narodu', kazao je premijer nakon utakmice.

'S obzirom da smo gubili 1:0, super je da smo dali gol odmah na početku drugog poluvremena. Vidjelo se da nitko ne želi pogriješiti jer povratka teško da bi bilo. Hrvatska je po meni bila puno, puno bolja u produžecima, došlo je pet novih igrača, svi su manje više mladi, i fizički snažni, igrali su dobar presing, šteta da nije par onih lopti ušlo, ali Livaković nam je priredio fantastičnu večer za pamćenje, obraniti tri penala, to mogu samo sjajni vratari', kazao je Plenković za HRT.

Podsjetimo, Plenković je utakmicu partio na tribinama u Katru, a sa sobom je poveo i sina Marija. U Vladinoj delegaciji bili su i potpredsjednik Vlade Oleg Butković te ministri Nikolina Brnjac i Davor Filipović.

Andrej Plenković sa sinom u svečanoj loži na Al Janoub stadionu Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec

Na Facebooku se poslije utkamice oglasio i Zoran Milanović. 'To je Hrvatska, hrabra i borbena kad najviše treba! Čestitam Vatrenima na pobjedi!', napisao je predsjednik.