nevrijeme

[FOTO/VIDEO] Orkanski vjetar dizao valove i do šest metara na otvorenom moru, u priobalju poplavljene rive - pogledajte što kaže prognoza za danas

29.12.2020 u 06:29

Bionic
Reading

Orkanski udari vjetra u ponedjeljak navečer na srednjodalmatinskom su području stvarali valove na otvorenom moru visoke i do šest metara, dok su u priobalju bili između dva i četiri metra, zapljuskujući obalu i rive, doznaje se u Državnom hidrometeorološkom zavodu Split

Meteorološka postaja na Marjanu evidentirala je orkanski udare na splitskom području tijekom nekoliko sati, rekli su Hini u Hidrometeorološkom zavodu Split.

Valovi su izlijevali more na rivu u Kaštel Gomilici gdje je voda ušla u jednu kuću u istočnom dijelu te rive. Intervenirali su vatrogasci i ispumpavali vodu, izvijestili su iz DVD-a Kaštel Gomilica.

  • +4
Splitska riva pod morem Izvor: Cropix / Autor: Duje Klaric / CROPIX

I splitsku rivu su zapljuskivali snažni valovi, povremeno izlijevajući more. U Operativnom vatrogasnom centru Split su rekli kako je to uobičajeno u ovo doba godine te da nije bilo potrebe za intervencijom vatrogasaca.

Vrijeme u utorak

Ujutro u većem dijelu zemlje bit će djelomice sunčano, zatim porast naoblake, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za utorak. 

Više oblaka te mjestimično kiše već od jutra bit će na zapadu zemlje, u najvišem gorju moguće i snijega. Uz naoblačenje kiša sve češća u Dalmaciji, a u noći i u sjevernim kopnenim predjelima.

Na Jadranu mjestimice moguća obilnija oborina, dok će najviše sunčana vremena biti u Slavoniji i Baranji. Umjeren do jak jugozapadni i južni vjetar, popodne u slabljenju. Najviša dnevna temperatura zraka od 8 do 12 na kopnu te od 11 do 16 stupnjeva Celzijusovih na obali i otocima.

Video: Hrvoje Jelavic/PIXSELL