izbori u zagrebu

[VIDEO/FOTO] Filipović obišao Utrine: 'Neka Tomašević dokaže da je bio konzultant u 40-ak zemalja svijeta, moj tim nigdje nije našao podatke o tome'

27.03.2021 u 13:06

Bionic
Reading

Kandidat HDZ-a za zagrebačkog gradonačelnika Davor Filipović obišao je u subotu gradsku četvrt Utrine te je najavio da će odgovornim upravljanjem gradskim financijama provesti energetsku obnovu na zgradama i rekonstruirati i proširiti kapacitete tamošnje tržnice.

"Iza nas se nalazi zgrada koja je prošla proces energetske obnove, i u ovom dijelu grada samo su četiri zgrade prošle taj proces. To je nešto na čemu ćemo raditi u sljedećem razdoblju kako bi novcima EU-a proveli energetsku obnovu zgrada", rekao je Filipović novinarima ispred tržnice u Utrinama.

Naglasio je kako su mu građani na tržnici poručili da se kapaciteti tržnice moraju proširiti, a Filipović je dodao kako se u nju nije godinama ništa ulagalo.

"Da bi se ovdje mogla rekonstruirati tržnica ključ je odgovorno upravljanje gradskim financijama. Da bi mogli odgovorno upravljati gradskim financijama potrebno je transparentnost podići na najvišu moguću razinu", istaknuo je Filipović.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Željko Lukunić

Najavio je i važno uvođenje imovinskih kartica za sve pročelnike i direktore gradskih službi i poduzeća, a kao ključan potez naveo je uvođenje oporbe u nadzor svih natječaja velike vrijednosti.

Naglasio je kako do sada od svojih protukandidata nije čuo da podržavaju ideju transparentnosti na najvišoj mogućoj razini te je pozvao Tomislava Tomaševića da javno dostavi podatke o svojim tvrdnjama da je radio kao konzultant u 40-ak zemalja svijeta.

Dodaje kako mu kolege iz njegova tima govore da na internetu nema podataka o tim navodnim Tomaševićevim poslovima.

Na novinarsku tvrdnju da kritizira tržnice u gradu, a na čelu gradske podružnice Tržnica Zagreb je HDZ-ov Stanko Gačić, Filipović odgovara da će učiniti sve da napravi ozbiljan iskorak po pitanjima svih tržnica i omogućiti svim direktorima gradskih poduzeća da imaju puno više samostalnosti u donošenju odluka.

  • +12
Davor Filipović u Utrinama Izvor: Pixsell / Autor: Željko Lukunić/PIXSELL

Upitan da komentira izjavu predsjednika Republike Zorana Milanovića, koji je u petak prozvao Andreja Plenkovića, Milorada Pupovca i Gordana Jandrokovića zbog vrijeđanja Zlate Đurđević, Filipović je podsjetio na nedavnu odluku Ustavnog suda, čime su se stvorili uvjeti da se relaksirano donese odluka u izboru za čelnika Vrhovnog suda.

"Umjesto poštivanja odluka Ustavnog suda vidjeli smo ponašanje koje se do sada moglo vidjeti samo na krajnje lijevom, aktivističko-anarhističkom političkom spektru koje je do sada pozivalo na rušenje institucija", ustvrdio je Filipović.

Naglasio je kako se Đurđević diskvalificirala u tom izboru nepoštujući zakon i protuzakonito se prijavljujući.

Upitan kako komentira Milanovićeve kritike upućene predsjedniku SDSS-a Miloradu Pupovcu, Filipović kaže kako je krajnji trenutak da Milanović "povuče ručnu s dvije ruke" te da se spusti na zemlju.