OBLJETNICA GLAVNOG STOŽERA

[FOTO] Banožić: Hrvatska vojska jamči stabilnost i mir

26.09.2022 u 13:11

Bionic
Reading

Ministar obrane Mario Banožić poručio je u ponedjeljak, povodom obilježavanja 31. obljetnice ustrojavanja Glavnog stožera Oružanih snaga (GS OSRH), kako je Hrvatska vojska sposobna izvršavati zadaće i jamči stabilnost i mir.

''Hrvatska vojska znalački usmjerava, spremna je i sposobna izvršavati zadaće, jamči stabilnost i mir našem narodu i svim našim građanima'', kazao je Banožić. Dodao je da je Hrvatska vojska danas vjerodostojni partner i saveznik koji jamči zaštitu i obranu zajedničkih vrijednosti, ali i ''gradi sliku hrvatskog vojnika na kojeg Hrvatska može biti ponosna''.

Obraćajući se pripadnicima GS OSRH, Banožić im je poručio kako kao čelnik državnog tijela za obranu očekuje od njih da u svojem radu i obavljanju zadaća poštuju i provode zakon.

''Želim da i nadalje budete mjesto s kojeg se u Hrvatskoj vojsci upućuje na izvrsnost, želju za usvajanjem novih znanja i sposobnosti. Budite oni koji zahvaljujući sada najvećim ulaganjima u obranu, integriraju modernu opremu s vrhunskim ljudima, na ponos svih nas, na ponos Domovine'', rekao je.

  • +18
Obilježavanje 31. obljetnice ustrojavanja Glavnog stožera Oružanih snaga Izvor: Cropix / Autor: Ranko Suvar

Načelnik Glavnog stožera OSRH admiral Robert Hranj prisjetio se svih bivših načelnika Glavnog stožera kazavši kako su ostavili neizbrisiv trag, ne samo u organizaciji Glavnog stožera, nego i modernizaciji Oružanih snaga. Svim pripadnicama i pripadnicima Glavnog stožera uputio je iskrene čestitke povodom Dana Glavnog stožera te zahvalio na njihovom doprinosu i stvaranju modernog i efikasnog stožera i snažne Hrvatske vojske.

Savjetnik Predsjednika Republike za obranu i nacionalnu sigurnost Dragan Lozančić je, prenijevši čestitke Predsjednika RH povodom Dana GS OSRH, istaknuo da niti jedna tehnologija nije vrednija od čovjeka.   

Tijekom svečanosti dodijeljena su i odlikovanja, medalje, nagrade i pohvale zaslužnim pripadnicima OSRH.