CSI LIKA

Forenzičar Primorac u lovu na ličkog manijaka

27.01.2010 u 10:35

Bionic
Reading

Bivši ministar i predsjednički kandidat Dragan Primorac očito se ne može zasititi medijske pažnje. Tako je prošlog tjedna na put u Liku poveo reportere Globusa, pred kojima je glumio forenzičara u lovu na ličkog manijaka, osobu koja se sumnjiči za ubojstvo Stanke Hinić i pokušaj ubojstva Dražane Grđan

U reportaži u novom broju Globusa, koja se prostire na raskošnih pet stranica s nekoliko velikih fotografija koje prikazuju Primorca u akciji, stoji kako su Primorac i njegova forenzičarska ekipa u selo Rudanovac došli istražiti misterij ubojstva Stanke Hinić i ranjavanja Dražane Grđan.

Prema svemu sudeći, Primorac i njegovi kolege u Liku su se uputili kako bi - izašli u novinama. Globus tako njihov forenzički pohod opisuje kao 'jedinstvenu ekspediciju razotkrivanja detalja oko dvaju kaznenih djela u selu Rudanovac pokraj Plitvičkih jezera i njihovoj eventualnoj povezanosti'.

List Primorca opisuje kao 'jednog od najcitiranijih hrvatskih znanstvenika iz područja forenzične DNK analize' te dodaje da se bivši ministar znanosti nakon izgubljene predsjedničke utrke vraća svojim primarnim zanimanjima, medicini i forenzici, pa tako sada radi kao zamjenik voditelja splitskog forenzičnog studija.

U svakom slučaju, jasno je da se Primorac nakon izgubljenih izbora nema namjeru povući s javne scene, a kakvi su mu konkretno planovi, saznat ćemo u narednom periodu.