opovrgnuta nagađanja

Fond za zaštitu okoliša: Ponoš nema pravo na otpremninu niti model 6 + 6

27.09.2019 u 21:04

Bionic
Reading

Iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u petak su opovrgnuli nagađanja da Dubravko Ponoš koji je mandat direktora Fonda dao na raspolaganje ima pravo na otpremninu i primanje šest mjeseci pune plaće te drugih šest mjeseci polovice plaće

"Ponoš je imenovan direktorom Fonda Odlukom Vlade 14. rujna 2017. godine, a s obzirom na to da se direktor imenuje na mandat od četiri godine, potpisao je Ugovor o radu na određeno vrijeme. Tim ugovorom nije predviđena isplata otpremnine niti model 6 + 6 koji se primjenjuje na državne dužnosnike. Znači, ugovorom nije predviđeno da nakon što mu istekne mandat na poziciji direktora Fonda prima 6 mjeseci punu plaću, a drugih 6 mjeseci još polovicu iste", ističe se u priopćenju Fonda.

Dubravko Ponoš objavio je u četvrtak da je dao mandat na raspolaganje, nakon što je dva dana ranije javno pustio audio snimku u kojoj je prijetio bivšem predsjedniku Radničkog vijeća u Fondu Mislavu Kotarcu, rekavši da je spreman suočiti se sa svim posljedicama.

"Dajem mandat na raspolaganje i spreman sam se suočiti sa svim posljedicama svoje neprimjerene komunikacije", kazao je Ponoš na konferenciji za novinare.

Ponoš je u utorak objavio audiosnimku prijetnji i uvreda koje je prije godinu dana izgovorio Kotarcu, ustvrdivši kako ga tim tajno snimljenim razgovorom Kotarac ucjenjuje.

Dubravko Ponoš, koji je i član Predsjedništva HNS-a, u srijedu je dao mandat na raspolaganje na sve funkcije u HNS-u.

Njegovu ostavku na mjesto direktora Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost zatražili su HNS-ov potpredsjednik Vlade Predrag Štromar i ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić.

Ministar Ćorić najavio je u četvrtak da će prihvatiti Ponoševu ostavku.

Policija je u četvrtak potvrdila Hini da s nadležnim državnim odvjetništvom RH (DORH) provodi izvide u vezi s audio snimkom koju je objavio Ponoš, a koja sadrži prijetnje bivšem predsjedniku Radničkog vijeća u Fondu Mislavu Kotarcu.

  • +9
Press konferencija Dubravka Ponoša Izvor: Pixsell / Autor: Matija Habljak/PIXSELL