bivši američki boksač

Floyd Mayweather će platiti pogreb za Georgea Floyda

02.06.2020 u 09:10

Bionic
Reading

Bivši američki boksač Floyd Mayweather objavio je da će preuzeti troškove pogreba Georgea Floyda, 46-godišnjeg Afroamerikanca čija je smrt izazvala val prosvjeda u SAD-u, javlja njemačka novinska agencija dpa, pozivajući se na američke medije

Sada 43-godišnji Mayweather ponudio je Floydovoj obitelji da snosi troškove pogreba koji će se održati 9. lipnja u Houstonu te druge troškove, a obitelj je već prihvatila ponudu. Prema izvorima bliskim Mayweatheru, boksač će platiti i troškove komemoracija u Minnesoti i Sjevernoj Karolini.

Floyd umro je prošli tjedan nakon policijske brutalnosti. Njegova smrt izazvala je val prosvjeda u Sjedinjenim Američkim Državama protiv policijskog nasilja i rasizma. Prosvjedima su se pridružili i brojni poznati sportaši.

Mayweather, koji se povukao nakon što je bio neporažen u 50 borbi i koji je osvojio pet naslova svjetskog prvaka, već je ranije platio troškove pogreba za jednog od svojih suparnika. Svoj prvi naslov svjetskog prvaka osvojo je 1998. kada je pobijedio Genara Hernandeza u borbi za WBC pojas u superteškoj kategoriji. Hernandez je preminuo 13 godina kasnije od karcinoma, a Mayweather je pokrio troškove pogreba.