bez plaće

Flego i Miletić pozvali banke da izađu u susret radnicima Uljanika koji imaju kredite

01.04.2019 u 12:59

Bionic
Reading

Istarski župan Valter Flego i pulski gradonačelnik Boris Miletić pozvali su u ponedjeljak predstavnike svih banaka koje djeluju na području Istre da radnicima Uljanika koji imaju kredite izađu u susret te da im olakšaju otplatu mjerama poput reprogramiranja kredita, priopćeno je iz kabineta župana

Sve banke su spremne pomoći, iskazale su socijalnu osviještenost i fleksibilnost te naglasile kako svakome klijentu radniku Uljanika pristupaju individualno, navodi se u priopćenju.

Sastanak je održan na inicijativu župana i gradonačelnika, kako bi se raspravljalo o situaciji u Uljaniku i na koji je način pomoći radnicima koji već sedam mjeseci ne primaju plaće.

Flego se osvrnuo na javni poziv bankama za uključivanje u program kreditiranja poduzetnika "Poduzetnik Istarska županija 2019.“, koji je otvoren do 5. travnja, rekavši da je cilj programa osiguranje kredita za poduzetnike uz nižu kamatnu stopu, u čemu sudjeluje i Istarska županija s jedan posto.

"Na taj način županija nastavlja s pomaganjem i poticanjem razvoja malog i srednjeg poduzetništva, a financijskim poticajima sustavno se stvara povoljno poduzetničko okruženje za razvoj postojećih i otvaranje novih poslovnih subjekata i radnih mjesta", poručio je Flego.

Kreditni potencijal programa iznosi 60 milijuna kuna, a osiguravaju ga poslovne banke i HBOR. Program obuhvaća kredite za malo i srednje poduzetništvo za nove investicije i trajna obrtna sredstva te kredite za mlade poduzetnike i žene poduzetnice.

Nakon odabira banke definirat će se konačni uvjeti programa, sklopiti ugovor o poslovnoj suradnji s bankama i HBOR-om, objaviti poziv za prikupljanje zahtjeva za dodjelu poduzetničkih kredita i imenovati povjerenstvo za provedbu programa, kaže Flego.