RADNIK KRITIČNO

Fiolić pokušao zataškati tešku nesreću u klaonici

06.08.2009 u 08:13

Bionic
Reading

Policija je potvrdila da Stjepan Fiolić, vlasnik mesne industrije, nije prijavio da se njegov zaposlenik Marko Špehar (19) teško ozlijedio prošloga tjedna kad je upao u bazen u klaonici Hrašće te zadobio opekline na 75 posto tijela

Proizlazi da je jedan od najutjecajnijih poduzetnika, ujedno i saborski zastupnik HDZ-a, pokušao zataškati činjenicu da se njegov zaposlenik teško ozlijedio na radnome mjestu, piše Večernji list.

Roditelji nesretnog mladića sami su prijavili policiji što se dogodilo njihovu sinu, a neobično je da čak ni zagrebačka Klinika za traumatologiju, u kojoj se ozlijeđeni mladić liječi, nije ništa poduzela da bi o ovome slučaju obavijestila policiju, iako je to bila dužna učiniti!

Stjepan Fiolić

Iako je Fiolić opovrgnuo i tvrdnje roditelja da je Marko Špehar bio prijavljen na 2900 kuna, a 2000 dobivao na ruke, Ana Knežević, predsjednica Saveza samostalnih sindikata Hrvatske, potkrijepila je Špeharove navode. 'Lani nas je nazvao jedan od Fiolićevih radnika i rekao da su prijavljeni na minimalac, a drugi dio plaće dobivaju na ruke. Obavijestili smo inspekciju rada, ali ne znam što je na kraju utvrđeno', rekla je A. Knežević.

Stanje Marka Špehara trenutačno je malo bolje. Sepsa se povlači, ali stanje je još uvijek kritično. Fiolić, vlasnik tvrtke i najbogatiji saborski zastupnik, nije želio komentirati čudne okolnosti pod kojima se dogodila nesreća, a na koje su, podsjetimo, prije tri dana ukazali Markovi roditelji Marko i Vera Špehar, kojima se pak Fiolić uopće ne javlja. Ne vjeruju u priču veterinara tvrtke da im je jedinca u bazen povukla svinja, jer bi u tom slučaju, kažu, Marko pao na glavu, a jedino na njoj nema nikakvih opeklina.

Ponavljajući novinarima Večernjeg da ne izazivaju vraga, Fiolić je dodao da 'svi mole za Marka te da je najvažnije da ozdravi'. Kazao je i da se čuje s njegovim roditeljima, no na pitanje kad je s njima zadnji put razgovarao poklopio je slušalicu.

Markov otac kazao je da njegovu sinu još nisu dali dvije tisuće za zadnji mjesec što dobiva na ruke. 'Neka mu plate što je zaradio. Novac će mog Markića čekati na njegovu stolu pokraj kompjutora dok se ne vrati, ja ga sigurno neću dirati', kazao je kroz plač očajni otac.

Dan nakon nesreće inspekcija rada navodno je posjetila klaonicu, no nije poznato što je utvrđeno.