POLICIJA NA NOGAMA

Filmska pljačka u Zračnoj luci Dubrovnik; maskirani dvojac na motoru opljačkao zaštitare s novcem

21.10.2019 u 09:53

Bionic
Reading

Jutros nešto prije osam sati nepoznati maskirani dvojac na motociklu opljačkao je zaštitare pred Zračnom lukom Dubrovnik. Riječ je o prvoj oružanoj pljački na moticiklima na dubrovačkom području. Neslužbeno se doznaje da je riječ o vikend utršku Duty free shopa Zračne luke Dubrovnik

Dvojica muškaraca na motoru presrela su zaštitare koji su prenosili novac, utržak od vikenda. Iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske potvrđuju ovaj događaj, napomenuvši da su u tijeku očevid i istraživanje. Na slučaju je angažirana gotovo cijela policijska uprava, a u Zračnoj luci su raspoređene duge cijevi.

Velika pljačka u zračnoj luci Dubrovnik Izvor: Pixsell / Autor: Grgo Jelavic/PIXSELL

Dubrovački dnevnik doznaje da se radi o novcu iz aerodromskog duty free shopa. Na ovom slučaju, kako doznajemo, rade praktički svi policajci Policijske uprave dubrovačko-neretvanske te su na aerodromu i 'duge cijevi'.

Događaj su snimile nadzorne kamare, ali su pljačkaši nosili kacige pa još nije poznat njihov identitet, piše Jutarnji list.

Nema zasad ni službenih podataka o visini plijena, a kako se može čuti iz neslužbenih izvora, vikend utršci u dubrovačkoj Zračnoj luci tijekom pune sezone iznose i 200 tisuća eura. Novac su zaduženi za to navodno prenosili između zgrada, što je procedura poznata svim zaposlenicima.

  • +6
Oružana pljačka u Dubrovniku Izvor: Cropix / Autor: Tonci PLazibat / CROPIX

Dubrovački vjesnik navodi kako su iz pouzdanih izvora doznali da su pljačkaši stigli s motociklom u vlasništvu restorana 'Mezzanave' koji je ukraden oko 22 sata dok je bio parkiran između zgrade hotela Stadion i Altanta centra.

Dubrovački dnevnik doznaje kako je bilo i hrvanja između pljačkaša i zaštitara.