PRODANO TEK 40-AK KARATA

Fijasko novog parkirnog sustava u Zagrebu

26.06.2012 u 12:01

Bionic
Reading

Bombastično najavljivan novi sustav parkiranja u centru Zagreba koji integrira prijevoz ZET-ovim vozilima i vlastitim automobilom u prvom je mjesecu od uvođenja doživio popriličan fijasko. Naime, u lipnju je prodano tek 40-ak karata

Direktor Zagrebparkinga Robert Mišeta kaže kako je još rano govoriti o rezultatima jer 'ovi mjeseci nisu zahvalni i ne pružaju pravu sliku'. 'Pravu sliku rezultata dobit ćemo u rujnu', rekao je za tportal. Uz to, dodao je kako je ljudima potrebno da se na nove stvari naviknu te je potrebno 'vrijeme sazrijevanja'.


Na parkiralištu, koje je Grad ustupio Zagrebparkingu u Paromlinskoj ulici, do 1. lipnja građani su se mogli besplatno parirati. Dogovorom je ovo parkiralište prepušteno Zagrebačkom holdingu u zamjenu za povlaštene karte za stanovnike Gornjeg grada u garaži Tuškanac.

Varijanta Park&Ride mjesečno košta 460 kuna, 360 kuna je mjesečni pokaz za ZET, a parkiranje je sto kuna. Od 550 parkirališnih mjesta, nisu sva rezervirana za korisnike ove usluge, već građani mogu tamo parkirati po cjeniku za drugu zonu. Ranije se povlačilo pitanje odvajanja parkirališnih mjesta Park&Ride od onih običnih kako se ne bi dogodilo da korisnik tog sustava dođe u situaciju da su sva mjesta zauzeta. No, kako je krenulo, malobrojni korisnici sustava Park&Ride ne trebaju se brinuti, jer Zagrepčani očito nisu zainteresirani za kombinaciju javnog prijevoza i jeftinog parkinga za svoja vozila.