VRHUNAC TURISTIČKE SEZONE

Ferragosto počinje najluđim vikendom u Splitu

31.07.2011 u 10:09

Bionic
Reading

Ovaj vikend najdinamičniji je u sezoni, a Split uspješno brodi kroz veliku gužvu. Osim velike seobe turista, ovog vikenda poklapaju se početak masovnog godišnjeg odmora Talijana, spektakularno uprizorenje 'Uskočkog boja za Klis', uplovljavanje dva kruzera u splitsku luku te sinoćnji party i nastup Davida Guette na Žnjanu

Organizacija prometa u gradu i u trajektnoj luci bila je besprijekorna i nije dolazilo do većih zastoja. Uobičajeno, najveći problem bio je promet od aerodroma do Splita te situacija u Trogiru i na Čiovu. Subotom su najveći transferi i izmjene gostiju te dolazi do gužve oko Trogira. U splitskoj luci odvijala se izmjena gostiju na turističkim brodovima, trajektima i katamaranima prema otocima.

Gosti s dva kruzera u splitskoj luci dodatno su napravili gužvu u centru grada i na Rivi, a u grad je doputovao velik broj mladih ljudi koji su došli na party na Žnjanu. Dinamično šarenilo u centru Splita zaokružile su hrvatske povijesne postrojbe predvođene Kliškim uskocima u defileu pred nastup na Kliškoj tvrđavi.

U nedjelju u gradskoj luci očekuje se i dolazak velikog broja talijanskih turista kojima počinje ferragosto. Dalmacija je spremna za novi val turista. Kako je ove subote izgledala gradska luka u Splitu, pogledajte u galeriji.