'LAŽE CIJELA MREŽA LJUDI'

Fehir u poruci na YouTubeu demantira da je izmislio otmicu

22.07.2012 u 08:51

Bionic
Reading

Riječanin Igor Fehir, čija je majka 28. lipnja prijavila njegov nestanak jer se toga dana nije vratio s uobičajene biciklističke rute, objavio je na You Tubeu svoj prvi javni iskaz pod nazivom 'Istina 28.06.2012.'

Iako još nedostupan za izjavu, kao i njegovi najbliži, Igor, očito isprovociran raznim napisima u medijima, odlučio je sam nešto reći o događaju koji je bio uznemirio Riječane. U videozapisu postavljenom prije dva dana ne osvrće se na sam čin 'otmice', o njemu tek kaže 'ne daj bože da netko mora preživjeti spomenuta tri dana', već vozeći automobil, uglavnom govori o kamerama, za koje točno zna gdje su ga mogle snimiti.

Kao što je poznato, posljednjih dana u javnost je procurila vijest da je nadzorna kamera ispred jedne kockarnice u Opatiji snimila Igora Fehira baš onoga dana kada je on 'otet', i to kasno navečer. A 'otet' je, prema njegovom iskazu policiji, toga dana, 28. lipnja, oko 15 sati.


Svojoj se obitelji, podsjetimo, javio iz talijanske Vicenze 1. srpnja te im je rekao da je uspio pobjeći otmičarima. Ispitan je u talijanskoj policiji, a potom i u riječkoj, gdje je odbio podnijeti kaznenu prijavu i obaviti liječnički pregled (po tijelu je imao rane, što nam je tada potvrdio njegov otac).

Na koncu, kaznena prijava mogla bi biti podnesena protiv ovog 25-godišnjeg studenta medicine, i to zbog lažnog prijavljivanja otmice, no on o tome ima jasan stav: 'briga me za bilo koje kaznene prijave protiv mene' (napisao je ispod videozapisa). Dodao je da uopće nije agresivan te da će audio i video zapisi, 'kojih ima puno', dokazati pravu istinu. 'Mnogi će se onda zapitati kome treba vjerovati, i da li uopće treba biti siguran kada cijela mreža ljudi zajedno laže, a nitko im ništa ne može', zaključio je.

Igor Fehir iznosi svoju istinu