ZA DEKANA NEMA 'NIŠTA NOVO'

'Fakultet ne može ne naplaćivati školarine'

03.10.2011 u 16:11

Bionic
Reading

'Studenti su bili obaviješteni o plaćanju participacija za upis u drugu godinu studija i to nije ništa novo', poručio je Damir Boras, dekan Filozofskog fakulteta u Zagrebu, najavljujući kako će onima koji moraju platiti 6.000 kuna za upis omogućiti plaćanje u dvije rate

Dekan Damir Boras izjavio je i kako 'studenti znaju tko se upisao prema kvoti za osobne potrebe, a tko uz potporu Ministarstva' te je ustvrdio kako 'fakultet ne može pristati da se ne naplaćuju školarine'. 'Studentima druge i treće godine, kojih je oko 1.000, bit će ponuđena mogućnost da svotu od 6.000 kuna plate u dvije rate', obećao je dekan Boras.

Ustvrdio je i kako se 'bodovi ECTS, sukladno odluci fakultetske uprave, ne naplaćuju', no i upozorio da postoje 'neke zakonske iznimke' koje se odnose na studente koji, primjerice, na preddiplomskom studiju studiraju duže od šest godina.

Studenti Filozofskog fakulteta u Zagrebu počeli su jutros blokadu referade zahtijevajući od Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa da svim redovitim studentima toga fakulteta omogući besplatan upis na drugu godinu.