velika promjena

Facebook zabranio bjelački nacionalizam i separatizam na svojim platformama

27.03.2019 u 20:33

Bionic
Reading

Facebook je u srijedu zabranio veličanje, podržavanje i zastupanje bjelačkoga nacionalizma i bjelačkog separatizma na svojim platformama, pojačavši napore u borbi protiv govora mržnje.

Nova politika na snagu stupa sljedeći tjedan, objavila je društvena mreža na blogu. Facebook, Twitter i You Tube pod pritiskom su da uklone sadržaje bjelačkog rasizma i neonacizma sa svojih platformi.

Kao odgovor, Facebook je pojačao skupine za nadzor sadržaja i ukinuo stranice koje se koriste za promicanje i organizaciju skupova bjelačkih rasističkih skupina.

"Tijekom protekla tri mjeseca razgovori s članovima civilnog društva i stručnjacima za međurasne odnose širom svijeta potvrdili su nam da bjelački nacionalizam i separatizam ne može biti odvojen od bjelačkog rasizma i organiziranih skupina koje zagovaraju mržnju", objavila je kompanija.

"Nadalje ... nećemo tolerirati veličanje niti potporu bjelačkog nacionalizma i separatizma", dodaje se.

Facebook je također rekao da će ljude koji pretražuju pojmove vezane uz bjelački rasizam početi povezivati s organizacijom Life After Hate, koja pomaže ljudima da napuste skupine koje zagovaraju mržnju.