popunjavanje kabineta

Pavić sa sobom poveo osam svojih službenika, Aladrović doveo i vozača

11.09.2019 u 08:56

Bionic
Reading

Stupanjem novih ministara na dužnost nakon rekonstrukcije Vlade u srpnju došlo je i do nekih rošada u ministarstvima koja su preuzeli a Jutarnji list u srijedu piše kako su novi ministri popunili kabinete

Prema članku 74.b zakona o državnim službenicima, prestankom mandata bivšim ministrima Lovri Kuščeviću, Nadi Murganić, Tomislavu Tolušiću, Gabrijeli Žalac, Marku Paviću, koji je preuzeo resor fondova EU, te Goranu Mariću i njihovim suradnicima u kabinetu prestao je mandat. Iznimka je ministar vanjskih poslova Goran Grlić Radman koji je došao na mjesto Marije Pejčinović Burić koja nije smijenjena, niti je dala ostavku, nego je postala glavna tajnica Vijeća Europe.

Najveće rošade, doznaje Jutarnji, bile su u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU koje je preuzeo bivši ministar rada Marko Pavić, s kojim je u novo ministarstvo došlo 8 ljudi - pet ih je u kabinetu a troje je zaposleno u upravama. U tom ministarstvu tvrde kako je većina savjetnika i ostalih službenika iz kabineta bivše ministrice Žalac vraćena na prijašnje dužnosti unutar državne uprave.

I novi ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović sa sobom je doveo ekipu s kojom je radio u Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje (HZMO) kao ravnatelj, a sa sobom je poveo čak i svog vozača.

U Ministarstvu uprave nakon odlaska Lovre Kuščevića iz kabineta je otišao glavni savjetnik ali je raspoređen na radno mjesto u istom ministarstvu. U Ministarstvu državne imovine nakon odlaska Gorana Marića novi ministar Mario Banožić zadržao je isti tim, samo je zamijenio radna mjesta.

U Ministarstvu poljoprivrede, osim što je ostavku dao nekadašnji Tolušićev pomoćnik Krešimir Ivančić, navodno zbog neslaganja s novom ministricom Marijom Vučković, nije bilo drugih promjena. Grlić Radman tek okuplja svoj tim a iz Ministarstva demografije poručuju da "promjena nije bilo, niti su u planu", piše Jutarnji list u srijedu.