BEZ AUTORIZACIJE

Evo što je Nikolić zaista rekao o Vukovaru

27.05.2012 u 01:34

Bionic
Reading

Ured novoizabranog predsjednika Srbije Tomislava Nikolića oštro je demantirao da je Nikolić ikada ijednom listu izjavio da je Vukovar srpski grad i da se Hrvati u njega ne trebaju vraćati. Autor spornog intervjua u Frankfurter Allgemeine Zeitungu dokazuje, međutim, da je Nikolić upravo to rekao, izvještava HTV

Riječ je, navodi se u priopćenju Nikolićevog ureda, o podloj i podmukloj laži.

'Kabinet novoizabranog predsjednika Republike Srbije Tomislava Nikolića oštro demantira da je predsjednik Nikolić bilo kojem listu, od dana kada je formirana Srpska napredna stranka, a kamoli između dva izborna kruga, dao bilo kakvu izjavu u kojoj je rekao da je Vukovar srpski grad i da se Hrvati nemaju što vraćati u njega', navodi se u priopćenju, uz dodatak da je riječ o podloj i podmukloj laži.

Što je doista Tomislav Nikolić rekao za Frankfurter Allgemeine Zeitung, ekskluzivno za HTV je kazao sam autor intervjua Michael Martens.

'Pitao sam Nikolića zna li da danas u Vukovaru ima više Srba nego prije 10 ili 15 godina te da se tamo Hrvati neće vratiti, a Srbi hoće. Nikolić mi je odgovorio, citiram: 'To je zato što je Vukovar bio srpski grad, nemaju se što tamo Hrvati vratiti''.

Martens je potvrdio da postoji audiozapis tog intrevjua ako bude bilo kakvih sumnji. Nikolić mu je čak i odgovorio da mu za objavu ne treba autorizacija.