PRAVOMOĆNO ISKLJUČENI IZ STRANKE

Evo kako su Martinčević i Koračević narušili ugled HNS-a

11.03.2014 u 13:07

Bionic
Reading

Saborska zastupnica i zamjenica varaždinskoga gradonačelnika Natalija Martinčević i Zlatko Koračević, najgorljiviji zagovornici Radimira Čačića, pravomoćno su isključeni iz članstva Hrvatske narodne stranke

Nakon provedene rasprave u središnjici stranke kojoj su prisustvovali sada već bivši narodnjaci, Sud časti HNS-a u drugostupanjskom postupku potvrdio je raniju odluku Suda časti HNS-a Varaždinske županije o isključenju, čime je postupak isključenja pravomoćno okončan. U obrazloženju odluke navedeno je da je razlog isključenja Martinčević i Koračevića njihovo kršenje odredbi Statuta stranke i nepoštivanje odluka nadležnih stranačkih tijela, što je kao glavni razlog u prijavi naveo i Milorad Batinić, v. d. predsjednika Regionalnog saveza HNS.

'U istupima u medijima grubo su napadali stranku, iznosili netočne informacije i javno izražavali odbijanje prihvaćanja politike stranke i njezina Statuta. To je bio povod pokretanja postupka pred Sudom časti jer su time nanijeli veliku štetu stranci', navode u HNS-u.

Svaki član HNS-a, kako dodaju, ima pravo iznositi kritike vezane uz rad HNS-a, ali na stranačkim tijelima.

'Nakon saslušanja Natalije Martinčević, Sud časti HNS-a nedvojbeno je utvrdio da je u više navrata javno istupala neistinito i uvredljivo kritizirajući rad HNS-a, omalovažavajući politiku HNS-a, rad tijela HNS-a, a napose Predsjedništva Stranke i Predsjedništva županijske organizacije HNS-a Varaždinske županije. Odluke Predsjedništva nazvala je lakrdijom i aktivno je nastavila s neistinitim i uvredljivim javnim nastupima koristeći poziciju saborske zastupnice kako bi osigurala pojačanu medijsku pažnju', navode u HNS-u te naglašavaju da je s neistinitim i uvredljivim javnim istupima nastavila i nakon što joj je izrečena suspenzija od 30 dana.

Sud časti HNS-a također je utvrdio da je Zlatko Koračević u više navrata javno istupao i neistinito i uvredljivim rječnikom kritizirao rad HNS-a koristeći pritom neprimjerene usporedbe s totalitarnim režimima.

'Bez obzira na mogućnost da, u skladu s odredbama Statuta HNS-a, iznese svoje mišljenje, uputi kritike i da prijedloge na tijelima HNS-a, odlučio se istupati javno, neistinito i uvredljivim rječnikom kritizirajući rad HNS-a i odluke viših tijela stranke', navode u HNS-u.

Time je, kako dodaju, Koračević svjesno kršio odluke nadležnih tijela stranke, nanoseći znatnu štetu HNS-u, bez obzira na izrečenu suspenziju.

'Bez obzira što Koračević navodi da je u svim svojim istupima iznosio isključivo osobno mišljenje i stav, kao dugogodišnji član HNS-a bio je potpuno svjestan da svojim istupima krši odredbe Statuta HNS-a i nanosi štetu stranci', zaključuju u HNS-u Varaždinske županije.