UDAR NA KOCKU

Evo kako je Albanija riješila veliki problem svojih građana s klađenjem

07.01.2019 u 09:37

Bionic
Reading

Od 1. siječnja u Albaniji je na snagu stupio zakon o zabrani kockanja, a usvojen je prošlog listopada i zbog njega je zatvoreno više od 4300 kladionica

Zabrana kockanja ne odnosi se samo na kafiće s kladionicama, već i na online klađenje te kockarnice, koje su se mogle naći i u blizini škola.

Kladionice će od sada biti dozvoljene samo u hotelima s pet zvjezdica, i to izvan urbanih područja.

U Albaniji je klađenje bilo veliki problem, a statistika pokazuje da je u zemlji s 2,8 milijuna stanovnika jedan kladioničar na 670 stanovnika. Kako navode regionalni portali, albanski premijer Edi Rama bio je pod žestokim pritiskom kladioničarskog lobija, ali je zakon ipak stupio na snagu.

Povodom zabrane kladionica te odluke vlade o zabrani pirotehnike, Rama je na društvenim mrežama napisao da ovakva proslava Nove godine godinama nije bila viđena.

'Nova godina kao ova, bez kockanja i petardi, godinama nije viđena', naveo je albanski premijer, priloživši fotografiju zatvorenih kockarnica čiji je prostor oglašen za iznajmljivanje, prenosi albanska agencija ATA.

Vlada u Tirani je prošlog listopada odlučila da od 1. siječnja zatvori sve sportske kladionice u zemlji, što je predviđeno dopunjenim zakonom o igrama na sreću. Rama je također upozorio kako će biti ugašeni svi mediji koji budu nezakonito reklamirali kockarnice.