ZBOG NESPECIFICIRANIH PREDMETA

Evakuirane kuće susjeda obitelji ubijene u Francuskoj

10.09.2012 u 15:39

Bionic
Reading

Policija koja je pretraživala dom britanske obitelji nađene ubijene u francuskim Alpama prošlog tjedna evakuirala je u ponedjeljak susjedne kuće nakon što je otkrila nespecificirane predmete koji su izazvali zabrinutost istražitelja

Na televizijskim snimkama se vidi vozilo policijskih pirotehničara pred kućom Saada al-Hillija, britanskog inženjera iračkog porijekla koji je ustrijeljen u glavu zajedno s njegovom suprugom, majkom i francuskim biciklistom koji je vjerojatno slučajno prolazio pored mjesta ubojstva u francuskim Alpama.

Francuski su mediji izvijestili da se britanska policija u istrazi usredotočila na Hillijev inženjerski rad.

Detektivi nisu željeli komentirati izvješća u medijima da je Hilli poznat službama sigurnosti te da je bio pod policijskim nadzorom tijekom drugog Zaljevskog rata.

Ranije su policajci zatvorili cestu u selu Claygate u Surreyu, jugozapadno od Londona, i počeli evakuirati neposredno susjedstvo milijun funti vrijedne Hillijeve kuće.

'Policija u Surreyu može potvrditi da su zbog zabrinutosti glede predmeta nađenih u Oaken Laneu u Claygateu policajci proširili kordon oko kuće', rekla je glasnogovornica.

'Susjedi u neposrednoj okolini su evakuirani', rekla je glasnogovornica na navodeći što je izazvalo uzbunu. 'To se događa prilično brzo i nastojimo uvidjeti s čime imamo posla', rekla je.

Al-Hilli (50), rođen u Bagdadu, je živio sa suprugom i dvjema kćerima u predgrađu Londona. Njegovo tijelo pronađeno je u srijedu poslije podne na cesti kod sela Chevaline, omiljenog odredišta ljubitelja šetnja i piknika blizu jezera Annecy. U vozilu su ležale ubijene njegova supruga i njezina majka te teško ranjena njihova sedmogodišnja kći, a kolateralna žrtva je francuski biciklist.