brzo rješenje

Europski radiodifuzor: 'Zabrinuti smo zbog bojkota HRT-a'

04.03.2019 u 15:37

Bionic
Reading

Zabrinuti smo zbog bojkota HRT-a u organizaciji HND-a i raznih udruga civilnog društva i političkih stranaka, zbog čega je HRT-u ovaj tjedan bio zabranjen pristup jednoj medijskoj konferenciji, poručili su iz Europske radiodifuzijske unije

U Europskoj radiodifuzijskoj uniji (EBU) zabrinuti su zbog bojkota HRT-a u organizaciji Hrvatskog novinarskog društva (HND) i raznih udruga civilnog društva te političkih stranaka, zbog čega je HRT-u ovaj tjedan bio zabranjen pristup jednoj medijskoj konferenciji, objavili su na svojim službenim stranicama.

Smatraju kako je snažan javni servis važan za zdravu demokraciju i sve što javnosti uskraćuje pristup tome, pišu, štetno je za cijelo društvo. Vjeruju, navode u nastavku, da javni servisi moraju imati pravo da svoju dužnost obavljaju slobodno i bez ograničenja kako bi gledatelji i slušatelji imali pristup najvažnijim vijestima i informacijama.

Pozdravljaju javni istup glavnog ravnatelja HRT-a Kazimira Bačića, koji poziva na razrješenje trenutačnih nesuglasica, kao i stalnu posvećenost slobodi izražavanja i ustrajnosti u neovisnom izvještavanju.

Priopćenje zaključuju u nadi da će 'sve nesuglasice između HRT-a i HND-a biti riješene u idućim danima' i nudeći potporu EBU-a razvoju otvorenog dijaloga između svih ključnih strana.