lokalni izbori

Europarlamentarka Tomašić u Šibeniku dala podršku Zekanoviću i Franjkić

07.05.2021 u 15:33

Bionic
Reading

Europarlamentarka i počasna predsjednica Hrvatskih suverenista Ruža Tomašić, u petak je u Šibeniku podržala kandidate Hrvatskih suverenista u Šibensko-kninskoj županiji - Hrvoja Zekanoviću za šibenskog gradonačelnika i Adrijani Franjkić za gradonačelnicu Knina

Tomašić je u društvu Zekonovića i Franjkić održala konferenciju za novinare na šibenskom gradskom trgu Poljana.

"Naravno da ću podržati Suvereniste u Šibensko-kninskoj županiji i gradu Šibeniku. Poznajem ih, znam što rade i na koji način. Poručujem biračima da ne mogu očekivati promjene, ako uvijek glasaju za iste. Ako želimo promjene, onda moramo izabrati ljude koje također žele promjene", izjavila je Ruža Tomašić.

Uvjerena je u uspjeh kandidata Hrvatskih suverenista na skorašnjim lokalnim izborima u Šibeniku i Šibensko-kninskoj županiji.

"Hrvoje ulazi u drugi krug sto posto. A u drugom krugu je na građanima da odluče što će biti. Dakle, dosad ste Burića, napravio je što je napravio, hvala mu lijepa i neka ide u mirovinu", izjavila je Tomašić.

Citirala je i Antu Starčevića. "Pohlepne novac ne zasićuje, nego nadražuje, rekao je Ante Starčević. Dakle, oni koji su uzimali iz naših džepova, uzimat će i nadalje. A oni koji su davali, davati će i ubuduće. Imate ovdje novu, mladu ekipu koja zna što hoće, zna što želi. Oni žele ostati živjeti ovdje i krenuti novim putem, žele Šibensko-kninsku županiju bez uhljeba i da to bude mjesto gdje članska iskaznica ne znači ništa, nego samo - poštenje, red, rad i stega", izjavila je europarlamentarka Tomašić.

Hrvoje Zekanović, saborski zastupnik i predsjednik Hrvatskih suverenista, naglasio je da je prioritetna točka njihova programa - demografija.

"Ovdje moram istaknuti izjavu gradonačelnika Željka Burića da se u Šibenik doselilo tri tisuće mladih. To je smiješno. Moj komentar na to može biti samo da gradonačelnik Burić, očito, u pogledu ove izjave, više ne spada u radno sposobno stanovništvo", ustvrdio je Zekanović.

Hrvatski suverenisti će osim s kandidatima za gradonačelnike Šibenika i Knina, na izbore u Šibensko-kninskoj županiji izaći i sa županijskom listom te s listom za grad Skradin.