poslovni forum

Erdogan započeo dvodnevni posjet Srbiji, u utorak trilaterala Srbija-Turska -BiH

07.10.2019 u 14:17

Bionic
Reading

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan stigao je je u ponedjeljak u Srbiju i započeo dvodnevni službeni posjet tijekom kojeg će mu domaćin biti srbijanski šef države Aleksandar Vučić, a dvojica predsjednika bit će u utorak domaćini trojnom samitu Srbije, Turske i Bosne i Hercegovine

Turskog je šefa države u beogradskoj zračnoj luci 'Nikola Tesla' dočekao predsjednik Aleksandar Vučić, potom je ispred Palače 'Srbija' Erdoganu priređen i službeni svečani doček uz intoniranje himni dviju države te počasni plotun Vojske Srbije, kojim je označen službeni početak posjeta turskog predsjednika Srbiji.

Erdogan, osim političkog izaslanstva, predvodi i skupinu turskih gospodarstvanika koji će tijekom popodneva sudjelovati na Poslovnom forumu Srbija - Turska.

Na srpsko-turskom poslovnom forumu najavljeno je 200 turskih gospodarstvenika.

Trgovinska razmjena dvije zemlje prošle godine je premašila milijardu eura, u posljednjih devet godina porasla je za 200 posto, javila je Radiotelevizija Srbije u povodu posjeta turskog političko-gospodarskog izaslanstva.

Procjene su da turske investicije u Srbiji dosežu 200 milijuna eura, a očekuje se da u Srbiji investira još pet turskih kompanija, objavila je Radiotelevizija Srbije.

Turski predsjednik Erdogan stigao u dvodnevni posjet Srbiji Izvor: Pixsell / Autor: Srdjan Ilic/PIXSELL