Epohalna kolekcija koju morate imati

Epohalna kolekcija koju morate imati

Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Zamislite šok koji su doživjeli građani Sjedinjenih Američkih Država 23. studenog 1963. To je bio dan kada je izvršen atentat na predsjednika Kennedyja.

To je bio dan kada je izvršen atentat na predsjednika Kennedyja. Jesu li vam i danas urezane u sjećanje riječi prvog čovjeka na Mjesecu? Pokušajte si samo dočarati osjećaj koji je preplavio cijeli svijet kada je čovjekova noga prvi put u povijesti kročila na mjesečevu površinu.

Kako je Sava 27. listopada 1964. zauvijek promijenila živote građana hrvatske metropole? Koliko poznajemo vlastitu povijest, primjerice Hrvatsko proljeće i zašto je Savka podnijela ostavku 13. prosinca 1971? Kakav je bio osjećaj dočekati priznanje Hrvatske na prvoj crti bojišnice? Tko je prvi ušao u oslobođeni Knin? Kako su Vatreni 'zapalili' naciju 12. srpnja 1998? Tko se ne bi s oduševljenjem prisjetio tih dana ponosa i slave!

To su samo neki od trenutaka koji su u velikoj mjeri utjecali na tijek povijesti. O tim i ostalim događajima koji su potresali zemlju i svijet, male i velike životne sudbine, sve radosti i tuge kojima smo svjedočili ili smo o njima saznali iz povijesnih udžbenika, čitajte u Epohalnoj kolekciji - ekskluzivnim reizdanjima 10 originalnih brojeva iz arhive Večernjeg lista. Hvalevrijedan izdavački projekt kojim Večernji list dočekuje svoj 50. rođendan i daruje svoje čitatelje.

Čitajte o trenucima koji su nepovratno promijenili svijet. Ponovno uz Večernji list - od petka, 19. lipnja.

Više informacija potražite na www.vecernji.hr/epohalnakolekcija

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi