OBRAČUN U BIH

Emigranta Antu Đapića ubio visoki policijski dužnosnik?

15.11.2013 u 16:04

Bionic
Reading

Ravnatelj Uprave policije Federacije BiH (FUP) Dragan Lukač izjavio je za sarajevsko Oslobođenje od petka da ova policijska agencija provodi istragu o ubojstvu hrvatskog emigranta Ante Đapića, uz koje se povezuje ime jednog dužnosnika državne policijske agencije (SIPA)

Lukač je u intervju rekao da ga se nastoji smijeniti, pa čak i likvidirati, zbog obračuna s kriminalom i korupcijom.

'Sve su to razlozi zbog čega me žele ukloniti da nekome ne dođem glave. Istražujemo mi i ubojstvo Ante Đapića iz Livna koji je 1989. ubijen u Njemačkoj, a za čiju likvidaciju se vezuje jedan od visokopozicioniranih kadrova u SIPA', rekao je Lukač.

On je objasnio da se radi o stricu Ante Đapića, bivšeg čelnika Hrvatske stranke prava, koji je likvidiran u Njemačkoj pod nerazjašnjenim okolnostima. Mediji su ranije navodili kako je u Đapićevoj likvidaciji sudjelovao pomoćnik direktora Kriminalističko-istražnog odjela SIPA Anđelko Hrgić, koji je u vrijeme bivše Jugoslavije bio djelatnik Službe državne sigurnosti (SDS) sa sjedištem u Livnu.

Ravnatelj federalne policije Lukač je za Oslobođenje kazao i kako stalno prima prijetnje ubojtsvom zbog istraga koje FUP provodi. Te prijetnje upućivali su čak i službenici FUP-a kojemu je na čelu, a naveo je i primjer da se jedan kriminalac vozilom zabio u njegovo službeno vozilo u pokušaju ubojstva.