UZROK SE JOŠ UTVRĐUJE

Eksplodirao stroj za Plivadon, radnik i dalje kritično

17.03.2012 u 11:30

Bionic
Reading

Inspektorica zaštite okoliša utvrdila je u vezi s jučerašnjom eksplozijom i požarom u pogonu Plive, kako je na 5. katu eksplodirao stroj i smjesa za proizvodnju Plivadona, a uzrok eksplozije još se utvrđuje, izvijestila je jutros Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUZS), dok je teško opećeni radnik i dalje u kritičnom stanju, potvrdili su Hini iz Traumatološke bolnice

U nesreći, koja se dogodila oko 15 sati u Plivinu Odjelu za proizvodnju lijekova, u Prilazu baruna Trenka, teško su ozlijeđena dvojica radnika, koji su prevezeni u Traumatološkoj bolnici, a sedmorica koji su se žalili na nadražajni kašalj, slabosti i vrtoglavice smješteni su u Kliničku bolnicu 'Sveti Duh'.

Radnik kojemu su opekline zahvatile 90 posto tijela i dalje je u kritičnom stanju, a radnike kojemu su opekline zahvatile 20 posto površine tijela je stabilno i izvan je životne opasnosti, potvrdio je jutros Hini šef Odjela za opekline Klinike za traumatologiju dr. Hrvoje Tomičić

Ostalih sedmero radnika, koji su bili prevezeni u KB 'Sveti Duh' su stabilno i jutros su pušteni kući, rekao je glavni dežurni liječnik KB 'Sveti Duh' dr. Tomičić.

Nakon pregleda pogona na Odjelu za proizvodnju lijekova, gdje se dogodila eksplozija i požar, inspektorica zaštite okoliša također je utvrdila kako nema opasnosti za okoliš i stanovništvo, jer se radilo o farmaceutskim tvarima i punilima.

Zatražila je da se po završetku policijskog očevida odmah počne sa sanacijom opožarenog prostora i zbrinjavanjem nastalog otpada te da je Plivini stručnjaci za zaštitu okoliša o učinjenom pismeno izvijeste, navodi DUZS.

Požar u proizvodnom pogonu Plive u zgradi Farmaceutskih tehničkih operacija, koji je izbio oko 15 sati, ugasili su vatrogasci vatrogasne postrojbe iz Plive.