TKO VLADA EGIPTOM?

Egipatski ustavni sud poništio Mursijevu odluku o parlamentu

11.07.2012 u 12:34

Bionic
Reading

I Mursi i vojni zapovjednici željet će pokazati da su upravo oni stvarni vladari Egipta, ali, na sreću za egipatski narod, njihove bitke najvjerojatnije će se voditi u sudnicama, a ne na ulicama

Nakon jučerašnjeg kratkog sastanka egipatskog parlamenta čiji je saziv ustavni sud već prije osporio, najviši egipatski sud poništio je odluku predsjednika Mohammeda Mursija o ponovnom sazivu parlamenta.

Mursi je donio odluku koja se suprotstavlja odluci vojnog vijeća o raspuštanju parlamenta, a odluka Ustavnog suda saznala se tek nakon kratke sjednice parlamenta, javlja BBC.

Tisuće prosvjednika okupljene na kairskom trgu Tahrir pružile su podršku novoizabranom egipatskom predsjedniku, a stručnjaci najavljuju da zbog odluke suda nije jasno tko ostaje na vlasti nakon višemjesečne pravne borbe za prevlast u državi.

Mnogi smatraju da će i Mursi i vojni zapovjednici željeti pokazati kako su upravo oni stvarni vladari Egipta, ali, na sreću za egipatski narod, njihove bitke najvjerojatnije će se voditi u sudnicama, a ne na ulicama.