MUSLIMANSKO-KRŠĆANSKI SUKOBI

Egipatske vlasti obećale energične mjere suzbijanja nasilja

08.05.2011 u 20:43

Bionic
Reading

Egipatske vojne vlasti obećale su u nedjelju da će poduzeti energične mjere kako bi suzbile vjersko nasilje nakon što je u žestokim sukobima muslimana i kršćana u subotu navečer u Kairu poginulo 12 osoba, dok ih je više od 200 ranjeno

Međuvjerski sukobi u subotu bili su jedni od najtežih otkako je u ožujku u takvim sukobima poginulo 13 osoba. Premier Esam Šaraf otkazao je turneju po araspkim državama kako bi predsjedao sjednicom kabineta na kojoj je vlada odlučila razmjestiti više pripadnika sigurnosnih snaga u blizini vjerskih mjesta i pooštriti zakone o kažnjavanju napada na takvim mjestima.

Prema izjavama dužnosnika ministarstva zdravstva egipatska je televizija danas objavila da je poginulo 12 osoba, dok su 232 ranjene u međuvjerskim sukobima u četvrti Imbaba. Poginula su o četiri kršćana i šest muslimana, dok tijela dviju žrtava još nisu identificirana, rekli su dužnosnici.

Glavni sukobi odvijali su se oko crkve u četvrti Imbama, koju su napali muslimani tvrdeći da je unutra zatvorena kršćanka koja se željela obratiti na islam.