KRIVOTOVORENJE POTPISA

Eduardovom ucjenjivaču dvije godine zatvora

28.05.2010 u 18:26

Bionic
Reading

Poduzetnik Miljenko Radivojević nepravomoćno je osuđen danas na zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu jer je krivotvorio potpis na ugovoru hrvatskog nogometnog reprezentativca Eduarda da Silve tvrdeći da mu ugovor osigurava 10 posto provizije od transfera u londonski 'Arsenal' i svakog isplaćenog iznosa

Radivojevića je tužiteljstvo teretilo da je krivotvorio nogometašev potpis na ugovoru, što se otkrilo tijekom parnice kojom je on od nogometaša tražio 8,7 milijuna kuna odštete. Radivojević, inače tetak Eduardove supruge, izgubio je parnicu kojom je tražio odštetu, a državno ga je odvjetništvo optužilo za krivotvorenje isprave i pokušaj prijevare Eduarda.


Sud je, pri izricanju dvogodišnje zatvorske kazne, kao otegotne okolnosti uzeo visoku korist koju je Radivojević pokušao ostvariti i činjenicu što je samo tjedan dana prije bio uvjetno osuđen zbog druge prijevare.

U postupku protiv Radivojevića, u ožujku ove godine Eduardo da Silva je posvjedočio da nikad nije potpisao ugovor. Bivši nogometaš Dinama, poznat po nadimku Dudu, rekao je da je s Radivojevićem imao jedan ugovor o suradnji koji je ubrzo raskinuo jer poduzetnik nije ništa ispunio od obećanih reklama i sponzorskih ugovora.

Da Silva je pred sudom rekao da nakon toga više nije kontaktirao s Radivojevićem te da je za njegovo potraživanje provizije od transfera i navodni ugovor na koji se poduzetnik poziva doznao iz medija.

Riječ je o navodnom sporazumu o poslovnoj suradnji iz 2003. kojim se Dudu navodno obvezao 'osobnom savjetniku' Radivojeviću isplaćivati deset posto provizije od svakog iznosa koji će mu biti isplaćen. Grafološkim vještačenjem utvrđeno je da poznati nogometaš sporazum nije vlastoručno potpisao, nego je potpis nastao na fotokopirnome ili laserskom pisaču.