pandemija koronavirusa

ECDC objavio novu covid kartu, Hrvatska i dalje cijela u crvenom

16.09.2021 u 14:01

Bionic
Reading

Europski centar za kontrolu i prevenciju zaraznih bolesti (ECDC) objavio je redovitu tjednu kartu 14-dnevne incidencije zaraze koronavirusom

Na toj je karti Hrvatska i ovaj tjedan cijela ostala u crvenom. Cijela zemlja je u crveno ušla prošloga tjedna dok je tjedan prije jadranska obala bila u narančastom, što se i očekivalo s obzirom na porast broja novozaraženih.

Ministar zdravstva Vili Beroš tada je u poruci na Twitteru objavio kako je ulazak u crveno rezultat dijelom necijepljenja i nepridržavanja epidemioloških mjera.

U posljednja 24 sata zabilježeno je 1369 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 7643. Preminulo je devet osoba, priopćio je nacionalni Stožer civilne zaštite.

  • +9
Cijepljenje građana u Karlovcu Izvor: Pixsell / Autor: Kristina Štedul Fabac

Među njima je 628 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru 72 pacijenta. Jučer su na bolničkom liječenju bila 603 pacijenta, a na respiratoru ih je bilo 64. Prije tjedan dana u bolnici su se liječila 554 pacijenata, od čega ih je na respiratoru bilo 58.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: HZJZ