svi uhićeni

Dvojica su vozila pijana, a jedan nije položio vozački; trojici muškaraca iz Zagreba kazne od po 10 tisuća kuna

18.01.2021 u 15:27

Bionic
Reading

Zagrebačka policija javlja da je jedan neodgovorni vozač vozio bez položenog vozačkog ispita, a druga dvojica pod utjecajem alkohola

U subotu, 16. siječnja u 18.30 sati, 26-godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka Kapucinskom ulicom u smjeru juga. Kontrolom vozila i vozača utvrđeno je da upravlja bez položenog vozačkog ispita, a ujedno je recidivist. Nesavjesni vozač je uhićen te prepraćen u Jedinicu za zadržavanje i prepratu, nakon čega je sljedećeg dana doveden na Općinski Prekršajni sud u Zagrebu. Sud ga je proglasio krivim, izrekao novčanu kaznu u iznosu od 10.000 kuna te zaštitnu mjeru zabrane upravljanje motornim vozilom za „B“ kategoriju u trajanju od 6 mjeseci.

U subotu, 16. siječnja u 18.30 sati, 44-godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka ulicom Oporovečki vinogradi u smjeru juga . Kontrolom vozila i vozača utvrđeno je da upravlja pod utjecajem alkohola od 2,35 g/kg. I ovaj nesavjesni vozač je smješten u Jedinicu za zadržavanje i prepratu do otrježnjenja nakon čega je uhićen i doveden na Općinski Prekršajni sud u Zagrebu. Sud ga je proglasio krivim, izrekao novčanu kaznu u iznosu od 10.000 kuna te zaštitnu mjeru zabrane upravljanje motornim vozilom za „B“ kategoriju u trajanju od 3 mjeseca.    

U nedjelju, 17. siječnja iza ponoći, 67-godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka Miševečkom ulicom  u smjeru zapada. Kontrolom vozila i vozača utvrđeno je da upravlja pod utjecajem alkohola od 1,97 g/kg. Također je smješten u Jedinicu za zadržavanje i prepratu do otrježnjenja nakon čega je uhićen i doveden na Općinski Prekršajni sud u Zagrebu. Sud ga je proglasio krivim te izrekao novčanu kaznu u iznosu od 10.000 kuna.