CRNI VIKEND

Dvojica privedena zbog nasilničkog ponašanja u obitelji

21.08.2011 u 17:32

Bionic
Reading

Zagrebačka policija obavijestila je o privođenju dvojice muškaraca osumnjičenih za nasilje u obitelji te o privođenju dvojice muškaraca koje se tereti za teške krađe. Svi slučajevi odvojeni su, a rezime su policijskog rada ovog vikenda u Zagrebu

Zagrebačka policija provela je kriminalističko istraživanje nad 41-godišnjakom zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo nasilničkoga ponašanje u obitelji i kazneno djelo prijetnje na štetu svoje 19-godišnje kćerke, izvijestila je Policijska uprava zagrebačka. Osumnjičeni je od početka 2009., pa do 18. kolovoza 2011. u kući u Gradiškoj ulici u Dubravi konstantno vrijeđao i omalovažavao 19-godišnju kćer, nazivajući je raznim pogrdnim imenima i prijeteći joj, da bi je 18. kolovoza i fizički napao. Nakon toga ona je odlučila događaj i očevo dotadašnje ponašanje prijaviti policiji, bojeći se za vlastiti život, jer je njegove prijetnje shvatila krajnje ozbiljno. Nakon provedena kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni je uz kaznenu prijavu priveden u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu, rečeno je novinarima u Policijskoj upravi zagrebačkoj.

Zagrebačka policija također je dovršila kriminalističko istraživanje nad 39-godišnjakom zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo nasilničkog ponašanja u obitelji i kazneno djelo prijetnje na štetu 36-godišnje supruge. Osumnjičeni je od srpnja 2006. do 20. kolovoza 2011. konstantno vrijeđao, omalovažavao, prijetio i tukao 36-godišnju suprugu. Iz straha za vlastiti život ona je događaje prijavila policiji. Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je prepraćen u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu.

Policijski službenici Odjela općeg kriminaliteta proveli su kriminalističko istraživanje nad 49-godišnjakom zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela teška krađa provaljivanjem i teška krađa provaljivanjem u pokušaju. Osumnjičeni je u vremenu od veljače 2003. pa do 13. kolovoza 2011., na području Zagreba počinio sedam teških krađa provaljivanjem i tri pokušaja krađe provaljivanjem na štetu fizičkih osoba. Provaljivao je u obiteljske kuće i stanove i iz njih krao novac, nakit i vrijedne predmete. Ukupna šteta cijeni se na oko 154.000 kuna. Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni je priveden u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu.

Zagrebačka policija provela je i kriminalističko istraživanje nad 41-godišnjakom zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo teške krađe provaljivanjem. Osumnjičeni je 20. kolovoza oko 1 sat u Susedgradu, u Ulici Karažnik, provalio u stan iz kojeg je ukrao novac, nakit i prijenosno računalo, oštetivši 33-godišnjakinju za 24.000 kuna. Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je prepraćen u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu.