užas u puli

Osuđen odgajatelj u Domu za djecu u kojem je zlostavljan 13-godišnji dječak

16.05.2019 u 11:45

Bionic
Reading

Noćni odgajatelj iz pulskog Doma za odgoj djece i mladeži osuđen je na Općinskom sudu zbog nesavjesnog rada u službi jer je za vrijeme njegove noćne smjene, u noći s 29. na 30. rujna 2010. godine, u tom domu došlo do grubog psihičkog, fizičkog i seksualnog zlostavljanja 13-godišnjeg Roma

Noćni odgajatelj, kako je utvrdio pulski Općinski sud, navedene večeri nije redovito, svakih sat vremena, obilazio odjel mlađe muške skupine pa su dvojica maloljetnika, 15-godišnjak i 12-godišnjak, ušli u sobu 13-godišnjaka i brutalno ga zlostavljali, piše Glas Istre. Zlostavljanje su maloljetnici snimili mobitelom tijekom kojega su, između ostalog, tetovirali dječaka, tjerali ga da pije urin te ga palili upaljačem po stomaku. Do zlostavljanja je, kako piše, došlo bez ikakva povoda između 22 i 2 sata.

Odgajatelju je izrečena uvjetna kazna od deset mjeseci zatvora, no neće je odslužiti ako u roku od godinu dana, a nakon pravomoćnosti presude, ponovno ne počini neko kazneno djelo. Državno odvjetništvo žalilo se na nepravomoćnu presudu, a o njoj će odlučivati Županijski sud u Zagrebu.