IMOVINSKE KARTICE

Dvoje zabušanata kasni, mogli bi ostati bez saborske plaće

01.12.2016 u 12:00

Bionic
Reading

Iako je 14. studenog istekao rok u kojem saborski zastupnici moraju predati imovinske kartice, doznajemo da dvoje zastupnika to nije napravilo. Ako se nastave oglušivati na packe Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, slijedi im obustava plaće

Od 151 zastupnika, dvoje do sada nije predalo imovinske kartice Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa. Njihova imena za sada su tajna, kako nam je šefica Povjerenstva Dalija Orešković objasnila, jer je u tijeku 'postupak administrativne provjere'.

Orešković je, unatoč dvoma zabušantima, zadovoljna jer je u prošlom sazivu čak devet zastupnika kasnilo s predajom imovinske kartice. 'Kada ih je Sabor obavijestio da to može rezultirati neisplatom plaće, onda su svi poslali', kaže Orešković za tportal.


Osim ovih koji nisu predali, javnosti nisu dostupne kartice još 12 saborskih zastupnika, među kojima je, ako je vjerovati medijskim spekulacijama, i moguća kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba Bruna Esih. Riječ je o karticama koje su na vrijeme poslane Povjerenstvu, ali su vraćene na doradu jer su nepravilno ili nepotpuno napisane.

Prema do sada predanim karticama, evidentno je to da je najimućniji saborski zastupnik u 9. sazivu Hrvatskog sabora HDZ-ov Domagoj Milošević. On je prijavio imovinu tešku gotovo 19 milijuna kuna.

Na drugoj je strani Marin Škibola, nezavisni zastupnik koji je u Sabor dospio kao član Živog zida.