krivotvorenje

Dvoje Slovenaca prekršajno prijavljeno zbog lažnih PCR testova, a Austrijanac u zračnoj luci uhićen jer je već treći put došao u Hrvatsku s lažnim testom

12.04.2021 u 13:32

Bionic
Reading

Bujska i pulska policija prijavile muškarca i ženu zbog sumnje da su počinili kazneno djelo krivotvorenja isprave

U petak 9. travnja oko 20.25 na granični prijelaz Kaštel pristigao je automobil Volkswagen slovenske registarske oznake, kojim je upravljao 36-godišnji slovenski državljanin dok se kao putnica u automobilu nalazila 36-godišnja slovenska državljanka. Muškarac je prilikom kontrole policijskim službenicima dao na uvid nalaze PCR testa te je provjerom utvrđeno da je nalaz slovenske državljanke krivotvoren i protiv nje podnosi se kaznena prijava.

Pulska je policija 11. travnja oko 20.20 u Zračnoj luci Pula uhitila 36-godišnjeg austrijskog državljanina zbog sumnje da je počinio dva kaznena djela krivotvorenja isprave. Muškarca se sumnjiči da je u dva navrata, 18. veljače i 4. ožujka, u Zračnoj luci Pula prilikom prelaska graničnog prijelaza predočio krivotvorene nalaze PCR testova. Protiv njega se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog krivotvorenja isprave u redovnom postupku.