VEZA SARAJEVO-VRSAR

Dvoje privedenih zbog 2,1 kg heroina

10.03.2009 u 11:39

Bionic
Reading

Istražnom sucu u Puli su zbog zloupotrebe droge privedeni Eduard Vukašinović (34) iz Vrsara i Medina Džanović (38), državljanka BiH iz Sarajeva

U četiri paketa koje je u policijskoj potjeri prošlog četvrtka iz vozila izbacio 34-godišnji Eduard Vukašinović iz Vrsara bilo je više od dva kilograma heroina, zbog čega je, nakon izlaska iz bolnice, u ponedjeljak uhićen i uz kaznenu prijavu priveden istražnom sucu, izvijestio je internetski portal Barkun.

Njegova 'poslovna partnerica' Medina Džanović (38) iz Sarajeva uhićena je zbog preprodaje droge nekoliko sati nakon jurnjave za dilerom, u tunelu Učka u Golfu bosansko-hercegovačkih registracija.

Policija je 5. ožujka oko 12.30 sati kod mjesta Fuškulin kraj Poreča započela potjeru za Vukašinovićem, koji je, bježeći u Hyundaiju, proklizao i sletio s ceste, zadobivši ozljede zbog kojih je do jučer bio hospitaliziran u pulskoj Općoj bolnici. Tijekom potjere odbacio je navedene pakete s ukupno 2,111 kilograma heroina.

Policija je dvoje dilera pratila od 2008. godine zbog sumnje da krijumčare drogu iz BiH i preprodaju je uglavnom na području Pule i Poreča.

Zagrebačka policija je izvijestila danas da je zaplijenila kilogram i 800 grama kokaina, koji je pronađen kod srbijanskog državljanina. Riječ je o jednoj od većih zaplijena kokaina na području Zagreba u posljednje vrijeme.