TROJE OZLIJEĐENIH

Dvoje poginulih u prometnoj nesreći kod Kapele

Bionic
Reading

Davorka Rušić (55) iz Splita smrtno je stradala na mjestu događaja teške prometne nesreće triju vozila koja se u subotu oko 12.13 sati dogodila na Jadranskoj cesti kod Kapele

U totalno uništenom Roveru također je smrtno stradao još uvijek nepoznati muškarac čiji identitet zbog neprepoznatljivosti tijela i nemogućnosti pronalaska dokumenata još nije utvrđen. Tri osobe u ostalim vozilima zadobile su teške tjelesne ozljede.

U stravičnoj nesreći sudjelovala su tri vozila, od kojih se Rover kretao na čelu kolone vozila iz pravca Šibenika.

Iza njega kretao se Volvo njemačkih registarskih oznaka kojim je upravljala 60-godišnja Dragica Grčić iz Tisnog te na začelju Renault 206 sa vozačicom Helen Milin (31) iz Zadra.

U trenutku nailaska već formirane kolone na blagi lijevi zavoj, iz suprotnog pravca naišlo je vozilo WV Trasporter kojim je upravljao Branko Lazinica (28) iz Šibenika sa suvozačem Tomislavom Žajom (24) također iz Šibenika, pri čemu je na skliskom kolniku i s lošim gumama vozač WV-a iznenada prešao u suprotni kolnički trak te izazvao direktni sudar s nailazećim Roverom, u kojemu su na mjestu događaja poginule obje osobe, dok su vozač i suvozač WV-a zadobili teške tjelesne ozljede i prevezeni su u OB Šibenik.

Nakon direktnog sudara vozačica Volva je lakše ozlijeđena, uspjela je donekle zaobići već 'spojena' dva automobila, pri čemu se dijelom vozila zabila u stražnji dio smrskanog i neprepoznatljivog Rovera, dok je vozačica trećeg automobila u koloni, mlada Zadranka u Peugeotu, uspjela izvesti manevar. Spretno i sretno prešla je na suprotni kolnički trak, zaobišla hrpu lima i ostala neozlijeđena zajedno sa svoje dvije suputnice.