PROMETNA NESREĆA

Dvoje poginulih noćas u Osijeku

25.05.2010 u 09:17

Bionic
Reading

Dvije osobe poginule su u teškoj prometnoj nesreći koja se sinoć, nešto prije 23 sata, dogodila na ulazu u osječko-prigradsko naselje Josipovac

Prema pronađenim osobnim dokumentima, u izravnom sudaru s Peugeotom 206 koji se kretao prema Osijeku smrtno su stradali vozač Passata Damir Šimenić (1969) i suvozačica u istom vozilu Denisa Hladek (1981).

Prema izjavi vozača koji se kretao iza njih, bijeli Passat starijeg tipa išao je iz pravca grada većom brzinom i odmah iza ulazne ploče u Josipovac, kod kućnog broja 22, izgubio nadzor nad vozilom te naglo skrenuo na suprotni prometni trak. Prema oštećenjima na vozilima, može se zaključiti kako je vozač Peugeota pokušao skretanjem ulijevo izbjeći sudar, ali nije uspio pa je došlo do frontalnog udara njegova vozila u prednji desni kut Passata koji je odbačen iza odvodnog kanala, dok se Peugeot okrenuo za 180 stupnjeva. Mlada žena preminula je do dolaska hitne pomoći, a muškarac na putu za bolnicu.

Mladi bračni par u Peugeotu, Damir i Marijana Vidrač, prema dosadašnjim informacijama, nije teže ozlijeđen. Po svemu sudeći spasili su ih zračni jastuci koji su se otvorili na vrijeme, pa su zbrinuti u bolnici i zadržani na daljnjim pretragama.

Gotovo istodobno u Osijeku su se dogodile još dvije prometne nezgode u kojima su stradala dva osobna vozila i autobus GPP-a, no žrtava nije bilo.