U NJEMAČKOJ

Dvoje novoosumjičenih u aferi s neonacistima

18.11.2011 u 21:11

Bionic
Reading

Njemačko odvjetništvo u petak je izvijestilo kako smatra da su još dvije osobe umiješane u terorističke napade što su ih prije više godina počinili pripadnici ekstremne desnice, pošto je prošli tjedan na vidjelo izišla informacija o postojanju neonacističke ćelije, a zbog optužaba za napade već su uhićene dvije osobe

Glavni njemački odvjetnik Harald Range na konferenciji za novinare je izjavio kako su još dvije osobe osumnjičene za pripadnost neonacističkoj ćeliji, no njihov identitet nije objavljen.

Njemačku već tjedan dana potresa skandal zbog otkrića neonacističke ćelije koja je preuzela odgovornost za ubojstvo devet stranaca, među kojima osam Turaka, od 2000. do 2006., te jednog policajca 2007.

Neonacistička ćelija razotkrivena je nakon samoubojstva dvojice njezinih članova, osumnjičenih da su počinili ta ubojstva te nakon otkrića oružja kojim su stranci ubijeni. Privedena 36-godišnjakinja smatra se sudionicom i vrlo važnom osobom u neonacističkoj ćeliji. Osim nje priveden je i 37-godišnjak, osumnjičen za sudjelovanje u dvama ubojstvima.