KAOS NA FILIPINIMA

Dvoje mrtvih i 24 ranjena u napadu na aerodrom

06.08.2010 u 09:54

Bionic
Reading

Dvije su osobe poginule, a 24 ranjene u eksploziji bombe u međunarodnoj zračnoj luci u Zamboangi na jugu Filipina, priopćila je u petak policija

Muškarac za kojega se, po snimkama nadzornih kamera i izjavama svjedoka, sumnja da je u naprtnjači nosio bombu, poginuo je na mjestu, a jedna je osoba u bolnici podlegla ozljedama, rekao je načelnik policije Edwin de Ocampo

Jedan je od poginulih 'muškarac koji je nosio bombu'. 'Istražujemo je li riječ o samoubojici', dodao je.

U eksploziji koja se dogodila izvan dolaznog terminala lakše je ozlijeđen i guverner otočja Sulua Sakur Tan koji se upravo bio iskrcao iz zrakoplova iz Manile i koji je rekao da je on bio meta napada.

Napad se dogodio dan uoči planiranog posjeta američkog veleposlanika na Filipinima Harryja Thomasa Zamboangi, koji ondje nadzire projekte što ih financira američka agencija za međunarodni razvoj (USAID). Thomas je nakon napada otkazao putovanje.

Zamboanga je jedan od većih gradova na južnom otoku Mindanau, gdje djeluje više pobunjeničkih pokreta, većinom islamističkih, među njima i Abu Sajaf, koje vlasti optužuju da su povezane s Al Kaidom.