NA PJEŠAČKIM PRIJELAZIMA

Dvoje djece stradalo u prometu

30.09.2009 u 13:48

Bionic
Reading

U prometnoj nesreći koja se dogodila u utorak oko 17.30 u Nazorovoj ulici u Petrinji teško je ozlijeđena osmogodišnja djevojčica koja je prelazila kolnik na obilježenom pješačkom prijelazu

Na nju je naletio automobil kojim je upravljala 24-godišnja vozačica. Djevojčica je zbog zadobivenih ozljeda prevezena u sisačku bolnicu gdje su joj utvrđene teške tjelesne ozljede. Protiv vozačice slijedi podnošenje kaznene prijave zbog izazivanja prometne nesreće.

Sat vremena kasnije, teške tjelesne ozljede zadobio je i 12-godišnji dječak u prometnoj nesreći koja se dogodila u Ulici Mije Goričkog u Sisku.

Do nesreće je došlo kad je dječak, upravljajući biciklom bez zaštitne kacige, iz dvorišta preko nogostupa izašao na kolnik te udario u prednju desnu bočnu stranu automobila kojim je upravljala 44-godišnja vozačica. Zbog udara, dječak je pao na nogostup i zadobio teške tjelesne ozljede.

Optužni prijedlog podnesen je protiv njegove majke, jer biciklom na cesti smiju upravljati djeca s navršenih devet godina koja su u školama osposobljena za upravljanje biciklom, za što im je izdana potvrda, a druga djeca s navršenih devet godina samo u pratnji osobe koja je navršila 16 godina, piše Jutarnji.hr.