GOSPODARSKI KRIMINAL

Dvojac iz ‘slučaja Pralija’ oštetio tvrtke za 700.000 kuna

22.02.2012 u 16:24

Bionic
Reading

Stečajni upravitelj tvrtki Dalmacija Dugi Rat i Dalmatinka Nova iz Sinja Vedran Šeparović (57) i splitska računovotkinja Snježana Blažević (46), koja je od ranije pod istragom zbog zlouporaba u Radničkom nogometnom klubu Split, kazneno su prijavljeni zbog sumnje da su zlouporabom položaj i ovlasti te krivotvorenjem isprava oštetili navedene tvrtke za više od 700 tisuća kuna.

Kazneno prijavu podnijela je splitska policija koja ih tereti da su od travnja 2009. do studenog 2011. u više navrata virmanima prebacili neosnovana potraživanja u iznosu od najmanje 725.500 kuna.

Inspektori Odjela za organizirani kriminal splitske policije otkrili su da je Blažević kao vlasnica računovodstvenog servisa dio novca u više navrata putem internet bankarstvom uplatila na svoj tekući račun i na račune svoje obitelji te da 27 tisuća kuna za poreze i doprinose na plaće radnika nije uplatila u fondove i proračun već je taj novac zadržala na računu svoje tvrtke.

Policija je kaznenu prijavu podnijela redovnim putem, pa se dvoje osumnjičenih neće privoditi već će se braniti sa slobode.

Snježana Blažević
je od početka ove godine pod istragom USKOK-a koji je zajedno s bivšim nogometašem i bivšim sportskim direktorom RNK Split Nenadom Pralijom te tajnikom kluba Špirom Barbarićem sumnjiči za davanje mita i zlouporabu položaja u gospodarskom poslovanju. Navodne nezakonitosti odnose se na razdoblje od 2007. do 2011., tj. za razdoblje u kojem je RNK Split pod vodstvom Pralije stigao iz 4. do 1. hrvatske nogometne lige. Blažević je tada bila šefica računovodstva kluba.

Nakon iznošenja obrane pred USKOK-ovim istražiteljima početkom siječnja ona je puštena da se brani sa slobode, dok su Pralija i Barbarić zadržani u istražnom zatvoru u kojemu se još nalaze.