OTKRIVENA SUUČESNICA

Dvojac harao po Istri i Primorju

16.05.2011 u 13:44

Bionic
Reading

Istarska policija otkrila je suučesnicu koja je u raznim kaznenim djelima pomagala nedavno privedenom 27-godišnjaku iz Belice. Naime, muškarac se nalazi u Istražnom centru Županijskog suda u Puli od 7. svibnja zbog sumnje da je na području Policijske uprave istarske počinio četiri kaznena djela teške krađe i jedno kazneno djelo krađe

'Tada je utvrđeno da je u dva kaznena djela 27-godišnjaku pomagala nepoznata ženska osoba, kojoj je identitet utvrđen u nastavku policijskih izvida. Naime, utvrđeno je da je pomagačica 21-godišnjakinja iz Murskog Središća te da je dvojac koristio ukradene kartice  za podizanje novca s bankomata na području Istre i Primorsko-goranske županije, kao i za kupovinu goriva i raznih odjevnih predmeta, pri čemu bi krivotvorili potpise vlasnika otuđenih kartica', izvijestila je PU istarska.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su 27-godišnjak i 21-godišnjakinja na području Policijske uprave istarske i Policijske uprave primorsko-goranske počinili ukupno 25 kaznenih djela, i to sedam kaznenih djela računalne prevare, šest krivotvorenja isprava, šest prevara i šest prikrivanja.