TKO ĆE ZAMIJENITI BJELIŠA

Dvije žene i dva muškarca u utrci za zagrebačkog rektora

21.03.2014 u 13:00

Bionic
Reading

Za mjesto rektora Sveučilišta u Zagrebu konkuriraju dekan Filozofskog fakulteta Damir Boras, prorektorica za istraživanje i tehnologiju Melita Kovačević, prorektorica za studente i studije Blaženka Divjak i dekan Fakulteta elektrotehnike i računarstva Nedjeljko Perić, a novi rektor bit će poznat 15. travnja.

Izborno povjerenstvo za provedbu postupka izbora rektora objavilo je danas službenu listu predloženika za izbor rektora, a njihovi programi rada i stručni životopisi od danas su dostupni na mrežnoj stranici Sveučilišta u Zagrebu www.unizg.hr

Predloženici za rektora svoje će programe predstaviti 8. travnja u auli Rektorata na izvanrednoj sjednici Senata Sveučilišta, a članovi Senata o izboru novog rektora odlučit će na izvanrednoj sjednici u utorak, 15. travnja.

Postupak izbora bit će proveden u skladu sa Statutom Sveučilišta, a novi će rektor biti izabran tajnim glasovanjem natpolovičnom većinom ukupnog broja članova Senata. Svim sjednicama Senata na kojima će se provoditi postupak izbor rektora predsjedat će najstariji prisutni član toga tijela.

Izborno povjerenstvo za provedbu postupka izbora rektora Sveučilišta u Zagrebu primilo je pet prijedloga kandidatura koje je pregledalo na sjednici održanoj u petak, 14. ožujka i zaključilo da odredbe propisane Zakonom i Statutom Sveučilišta ispunjavaju četiri predloženika.

Damir Boras predloženik je Vijeća društveno-humanističkog područja i Fakulteta političkih znanosti, Filozofskog fakulteta i Učiteljskog fakulteta, Blaženku Divjak predložilo je Vijeće biotehničkog područja, Melitu Kovačević Vijeće prirodoslovnog područja i Vijeće umjetničkog područja, dok je Nedjeljko Perić predloženik Vijeća tehničkog područja.