VOŽNJA U KRIVOM SMJERU

Dvije osobe poginule na autocesti A1 kod Biskog

22.06.2009 u 13:55

Bionic
Reading

Prometnu nesreću na autocesti A1, kod Biska nedaleko Dugopolja, danas oko 11,35 sati, u kojoj su poginule dvije osobe, a dvije teško ozlijeđene, izazvao je vozač golfa BiH-registarskih oznaka, koji je vozio autocestom u krivom smjeru, doznaje se nakon očevida od dežurnog istražnog suca Županijskog suda u Splitu, Stanka Grbavca

Naime, vozeći u suprotnom smjeru golf se nakon određenog vremena izravno sudario s nadolazećim audijem, zagrebačkih registracija.

Prilikom silovitog sudara vozač i suvozačica iz golfa, oboje sa splitskom adresom, poginuli su na mjestu događaja, dok su Zagrepčani s teškim tjelesnim ozljedama hospitalizirani u Kliničkom bolničkom centru (KBC) Split.

Kako se doznaje po završetku očevida, golf je vozio autocestom A1 iz smjera Dubrovnika prema Splitu, i usprkos tome što je ušao na krivu stranu autoceste, te što su mu mnogi vozači davali svjetlosne i zvučne znakove, a i sam je prethodno izbjegao sudar, nastavio je vožnju autocestom.

Još uvijek nije točno utvrđeno gdje se golf uključio na autocestu A1, iako se pretpostavlja da je to bilo na Ravči, a nadzorne kamere postavljene na auto-cesti trebale bi to pokazati.

Za vrijeme trajanja očevida, više od 3,5 sata, bila je zatvorena dionica A 1 Bisko - Blato na Cetini, a potom je promet normaliziran.