PROVALJIVALE U KUĆE

Dvije Hrvatice uhićene u Španjolskoj kao članice zloglasne bande

21.06.2019 u 15:19

Bionic
Reading

Španjolski portal EuroWeekly News javlja da je policija u gradu Almeria na jugoistočnoj obali uhitila dvije Hrvatice osumnjičene da su članice organizirane bande provalnika. Uhićene su na autobusnom kolodvoru, prilikom ukrcaja na autobus za Granadu

Policija tvrdi da je banda kojoj navodno pripadaju i uhićene Hrvatice specijalizirana za provale u kuće uz korištenje komada čvrste plastike ili dijelova konzervi za otvaranje zaporki na vratima. Kada to ne uspije, vrata ili prozore otvaraju silom, koristeći alat poput pajsera, piše EuroWeekly News, lokalne španjolske novine na engleskom jeziku.

Članovi bande često putuju i ciljaju objekte na različitim lokacijama.

Istraga se fokusira na dvije žene u 20-im godinama života koje su odsjele u hostelu u Almeriji. Navodno ih je zateklo prisustvo muškarca u kući u koju su nastojale provaliti. Identificirane su pomoću opisa koje je policiji dao taj muškarac.

Kod njih je pronađeno 400 eura u gotovini, te ukradeni nakit - ogrlica i zlatna narukvica - iz dvije provaljene kuće, pri čemu je jedan komad nakita bio skriven u 'privatnim dijelovima' tijela. Pronađen je i komad plastike, otrgnut od boce šampona.

Policija upozorava da takve bande imaju jasnu hijerarhijsku strukturu i podjelu odgovornosti. Neki članovi specijaliziraju se za lociranje potencijalnih meta, dok su drugi zaduženi za provale i krađu onoga što je lako sakriti i proslijediti na crna tržišta.